Houdbaarheid parfum

AllesOverGeurtjes - Houdbaarheid parfumLaatst vertelde mijn vriend dat hij zijn goedkopere aftershave (axe dark temptation) door de week ging gebruiken om deze op te maken. Maar aangezien hij deze al de nodige jaren had staan vroeg hij me, of parfum een houdbaarheidsdatum heeft?

Kan parfum vergaan?

Het antwoord is Ja! Ongeopend wordt gezegd dat een parfum die goed bewaard wordt zo’n 5 jaar houdbaar is na de productiedatum. Dit is echter ook afhankelijk van de kwaliteit parfum dat je gebruikt, hoe meer parfumolie er in zit, zoals bij parfum (20 tot 40%) of eau de parfum (10 tot 20%), hoe langer deze houdbaar is. Hoelang parfum houdbaar is wanneer deze geopend is, staat meestal op de fles en het doosje van de fles. Er staat dat een geopend potje op met bijv. 36m erop. Dit geeft aan dat de parfum houdbaar is tot 36 maanden na openen.

Hoe kun je zien of parfum nog goed is?

AllesOverGeurtjes - Houdbaarheid parfumDoor verandering van geur en kleur. Meestal ruikt de parfum dan minder sterk of zelfs vreemd ruikt na het opspuiten, oude parfum wordt meestal ook donkerder van kleur. Omdat deze meestal alleen minder sterk ruikt na een bepaalde tijd, blijven de meeste mensen parfum gewoon gebruiken na houdbaarheid.

Bewaren parfum

De manier van bewaren is belangrijk voor de houdbaarheid van parfum. Algemene tips die je hierbij kunt volgen zijn:

  • Bewaar parfum op een donkere en koele plaats.
  • De beste plaatsen zijn in een kast, lade of doos en zeker niet in direct zonlicht of naast een hittebron zoals de verwarming. Licht, warmte en zuurstof zorgen er namelijk voor dat parfum sneller vergaat.
  • Laat deze ook niet op de badkamer staan, waar het vaak te warm en vochtig wordt.
  • Doe de dop er altijd weer goed op.

Misschien vind je ook leuk:

  • Review Life by Esprit womenReview Life by Esprit women Ik vind het een lekkere, bloemige geur. Ik heb regelmatig complimenten gehad dat ik lekker ruik wanneer ik de Life by Esprit op heb. Hij doet me denken aan de mexx woman, wat […]
  • Estée Lauder neemt Editions de Parfums Frédéric Malle overEstée Lauder neemt Editions de Parfums Frédéric Malle over Estée Lauder neemt Editions de Parfums Frédéric Malle over om zo zijn positie voor luxe producten verder te versterken.
  • Welkom!Welkom! Welkom bij AllesOverGeurtjes.com Deze website is nog maar net gestart en we zullen snel werken aan een leuke en interessante vulling rondom het thema 'Geurtjes'. Denk hierbij vooral aan […]
  • Nederlandse Designer Addy van den Krommenacker lanceert parfum: Red CarpetNederlandse Designer Addy van den Krommenacker lanceert parfum: Red Carpet Op 15 september jl heeft modeontwerper Addy van den Krommenacker zijn eerste parfum, genaamd RED CARPET, gelanceerd. Het parfum, dat synoniem staat voor glamour en sensuele, vrouwelijke […]
 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://allesovergeurtjes.com/algemeen/houdbaarheid-parfum/

Geef een reactie