Het Aanbrengen van Parfum

Waar en hoe kun je parfum het beste aanbrengen?

Alles-OverGeurtjes-Aanbrengen-ParfumDe beste plaatsen om parfum aan te brengen zijn pulserende plaatsen ook wel pulse points genaamd. Dit zijn de plaatsen waar je aderen het dichtste bij je huidoppervlak liggen en je polsslag voelbaar is waardoor je huid hier het warmst is en je parfum zich het best ontwikkeld en langer blijft hangen.

Zoals Coco Chanel zei: ‘A woman should wear perfume wherever she wants to be kissed’

Pulse points zijn:

 • Je polsen. Let er wel op dat je hierbij niet je polsen over elkaar heen wrijft, want dit vlakt de geur namelijk af
 • Je hals
 • Tussen je borsten
 • Je ellebogen
 • Achter je oren, hier breng ik zelf overigens nooit parfum op aangezien alcohol in de parfum je huid sneller uitdroogt en achter je oren de huid al vrij droog is.
 • Je enkels
 • Je knieholtes.

Je hoeft natuurlijk niet op al deze pulse points parfum aan te brengen, want dan wordt het waarschijnlijk wat te veel van het goede.  Behalve op de pulse points kun je ook parfum op je haar aanbrengen, hier blijf je deze namelijk ook vrij lang ruiken. Bij een goede parfum kan dit zelfs zijn tot de dag erna als je wakker wordt. Het beste kun je deze dan aanbrengen door wat op een borstel te spuiten en vervolgens je haren mee te borstelen.  Veel mensen spuiten ook parfum op hun kleren. Dit geeft inderdaad ook een langdurig effect, alleen moet je wel oppassen dat je geen vlekken op je kleren krijgt.  Voor het beste resultaat kun je parfum het beste aanbrengen na het nemen van een bad of douche. Dit opent namelijk je poriën waardoor de parfum beter wordt opgenomen.

 De gepaste hoeveelheid parfum

De hoeveelheid parfum wat je het beste kunt gebruiken is afhankelijk van verschillende factoren:

 • Alles-OverGeurtjes-Aanbrengen-ParfumHet soort parfum: aangezien bijv. eau de parfum sterker ruikt dan een eau de toilet heb je hier ook minder van nodig om toch goed te ruiken.
 • Het weer/ temperatuur. Bij hoge temperaturen transpireer je meer waardoor je parfum langer en sterker ruikt. In de zomer kan een zware parfum hierdoor te sterk ruiken en kun je beter wat minder gebruiken. Of voor een lichtere variant gaan eau de toilet in de plaats van een eau de parfum.
 • Je genen. Iemand wat het snel warm heeft en transpireert, heeft minder nodig dan iemand wat het altijd koud heeft.

Een goede maatstaf voor het bepalen van de hoeveelheid parfum is dat je niet meer op mag doen dan dat deze te ruiken is in een straal van 50cm. Vergeet hierbij niet dat je jezelf na een tijdje niet meer ruikt omdat je aan de geur gewend raakt. Dit betekent dus niet dat de geur verdwenen is en je nieuwe op moet doen.

Misschien vind je ook leuk:

 • Houdbaarheid parfumHoudbaarheid parfum Laatst vertelde mijn vriend dat hij zijn goedkopere aftershave (axe dark temptation) door de week ging gebruiken om deze op te maken. Maar aangezien hij deze al de nodige jaren had staan […]
 • Review Mexx WomanReview Mexx Woman Omschrijving Mexx Woman Mexx Woman is een bloemige/ fruitige geur voor dames. Het is een combinatie van geuren uit de geurfamilies, bloemig, fruitig en houtachtig. Op het geurwiel van […]
 • Nederlandse Designer Addy van den Krommenacker lanceert parfum: Red CarpetNederlandse Designer Addy van den Krommenacker lanceert parfum: Red Carpet Op 15 september jl heeft modeontwerper Addy van den Krommenacker zijn eerste parfum, genaamd RED CARPET, gelanceerd. Het parfum, dat synoniem staat voor glamour en sensuele, vrouwelijke […]
 • Urine van Lady Gaga verwerkt in nieuw exclusief parfumUrine van Lady Gaga verwerkt in nieuw exclusief parfum  Urine Lady Gaga wordt Parfum! Toen Lady Gaga enige tijd geleden optrad in Cohens programma 'Watch What Happens Live' had de diva geen zin om naar het toilet te gaan en zou ze in plaats […]
 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://allesovergeurtjes.com/algemeen/het-aanbrengen-van-parfum/

Geef een reactie